Επαναστατικό Συστήματα Ιχνηλασιμότητας για τη Βιομηχανία Τροφίμων

Επαναστατικό Συστήματα Ιχνηλασιμότητας για τη Βιομηχανία Τροφίμων

Ο όρος “ιχνηλασιμότητα” αναφέρεται σε ένα σύστημα που έχει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ένα προϊόν από το σημείο παραγωγής έως και τη στιγμή της κατανάλωσης. Από τεχνική άποψη, τα συστήματα ιχνηλασιμότητας συλλέγουν και  καταγράφουν σημεία δεδομένων που επιτρέπουν σε φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού, για την παρακολούθηση των προϊόντων. Μέσα από ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, σε πραγματικό χρόνο. Στη βιομηχανία τροφίμων, τη σημασία της ιχνηλασιμότητας έγκειται στην ικανότητα να εντοπίζουν και να βελτιστοποιήσουν απαντήσεων προς τους δυνητικούς κινδύνους σε περίπτωση μόλυνσης ή εστίες και τη διευκόλυνση συνολική διαφάνεια .

Αν και η Ευρώπη τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα πιο αυστηρά πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων και των κανονισμών, αυτό δεν ήταν πάντα η περίπτωση. Στην πραγματικότητα, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ιδρύθηκε μόλις το 2002 ως απάντηση σε μια σειρά από κρούσματα της νόσου των τρελών αγελάδων, η σαλμονέλα, και αλλαντίασης που μεταδίδονται από τα τρόφιμα. Με ένα τεράστιο αριθμό από συστήματα ιχνηλασιμότητας που διατίθενται στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσει το οποίο προσφέρει τη σωστή υπηρεσία για τις ανάγκες της εταιρείας σας.

Ακολουθεί ένα  πρωτοποριακό σύστημα ιχνηλασιμότητας στην βιομηχανία τροφίμων.

IBM Blockchain & IBM Food Trust

Το IBM Blockchain περιλαμβάνει δίκτυα σε ένα ευρύ φάσμα των παγκόσμιων βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, οικονομικών, και το φορτίο. Μέσω της IBM που οδηγεί Hyperledger Fabric πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο είναι υπεύθυνη να διερευνήσει, να οραματιστεί, να καθορίσει και να εξελίσσει σε πιο έξυπνες επιχειρήσεις μέσω ψηφιακών λύσεων και να τις μετασχηματίσει.

“Από τον εφοδιασμό τροφίμων, οι οποίες εταιρείες γίνονται πιο ασφαλείς, πιο έξυπνες και πιο κερδοφόρες για τις  αλυσίδες εφοδιασμού, απελευθερώνοντας τους εαυτούς τους από την κληρονομιά διαδικασιών παλιών και τη γραφειοκρατία. Η IBM είναι που οδηγεί τον επιχειρηματικό κόσμο σε μια νέα εποχή συνεργασίας και της καινοτομίας.

Ένα τέτοιο δίκτυο είναι η IBM Food Trust™ — ανοικτό, ευέλικτο και αυτοδιοικούμενο cloud-based blockchain λύση για φορείς της βιομηχανίας τροφίμων. Χάρη στην IBM, μια συνεχώς εξελισσόμενο και οραματιζόμενο οικοσύστημα, καλλιεργητές, παραγωγοί, μεταποιητές, χονδρεμπόρους, διανομείς και λιανοπωλητές είναι η αιχμή του δόρατος για την ιχνηλασιμότητα και διαφάνεια στη βιομηχανία τροφίμων. Το δίκτυο IBM Food Trust™ λειτουργεί προς βελτιστοποίηση τροφίμων, φρεσκάδα, με τη χρόνο ζωής του προϊόντος στο ράφι, την καταπολέμηση της απάτης στα τρόφιμα, διευκολύνοντας την εξάλειψη της απάτης και σφαλμάτων, προωθώντας τη βιωσιμότητα των τροφίμων, εξασφαλίζοντας την υπόσχεση της ποιότητας και τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση των λεγόμενων hot spots.

Παραδείγματα,  καθιερωμένες μάρκες που χρησιμοποιούν IBM  Hyperleger blockchain-based σύστημα ιχνηλασιμότητας που περιλαμβάνει είναι το Kroger — ένα από τα μεγαλύτερα παντοπωλείων με βάση τους λιανοπωλητές στις ΗΠΑ, το οποίο χρησιμοποιεί IBM ενότητες για να εντοπίσει τρόφιμα από αγροκτήματα σε ράφια, προκειμένου να προσδιορίσει ποια προϊόντα είναι ασφαλή για κατανάλωση και ποια προϊόντα πρέπει να αποσυρθούν από την κυκλοφορία.

Tags: No tags

Comments are closed.