Blockchain technology developments help elevate food safety protocols

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία Blockchain συμβάλλουν στην αναβάθμιση των πρωτοκόλλων για την ασφάλεια των τροφίμων

Η τεχνολογία Blockchain δεν είναι μια νέα ιδέα για τη βιομηχανία των υπηρεσιών τροφίμων. Πριν από την πανδημία, όσοι από εμάς στον κλάδο συζητούσαμε καθημερινά την τεχνολογία blockchain, την ιχνηλασιμότητα, τη διαφάνεια, τη βιωσιμότητα, την ψηφιακή τεχνολογία και την ασφάλεια των τροφίμων και τον αντίκτυπό της στην πράσινη επανάσταση. Στη συνέχεια συνέβη ο COVID, και μερικές από αυτές τις συζητήσεις και κινήσεις φάνηκαν να έρχονται σε δεύτερη μοίρα ή ακόμα και να σταματούν. Οι διασκέψεις σταμάτησαν. Οι συνεργασίες ήταν πολύπλοκες — στην αρχή.
 
Μέσα στα επόμενα χρόνια, θα δούμε να αναδύονται τεχνολογικές τάσεις που κάποτε νομίζαμε ότι απείχαν δεκαετίες. Η ψηφιακή τεχνολογία δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Είναι ανάγκη.

Το λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS) επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται και να χρησιμοποιούν εφαρμογές που βασίζονται σε cloud μέσω του Διαδικτύου. Τα προϊόντα SaaS προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση λογισμικού που αγοράζεται επί πληρωμή από έναν πάροχο υπηρεσιών cloud. Αυτή η υπηρεσία είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος για τις περισσότερες εταιρείες να δραστηριοποιούνται σήμερα. 

Οι ασύρματοι αισθητήρες παρακολούθησης που μπορούν να ελέγξουν τη θερμοκρασία και την υγρασία θα είναι μια μεγάλη τάση το επόμενο έτος, εξοικονομώντας σημαντικά χρήματα από τις εταιρείες σε σπατάλη τροφίμων και ενέργειας. Η εφοδιαστική αλυσίδα έχει πολλά κινούμενα μέρη, το καθένα με τις δικές του επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι τεχνολογίες blockchain, κάτι που συζητάμε εδώ και μερικά χρόνια, είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε. Η διαφάνεια, η ιχνηλασιμότητα και η βιωσιμότητα είναι ζωτικής σημασίας για όλους στον κλάδο. Ο FDA έχει περιγράψει τέσσερα βασικά στοιχεία στη Νέα Εποχή του Σχεδίου Πιο Έξυπνης Ασφάλειας Τροφίμων και το πρώτο από αυτά τα στοιχεία είναι η ιχνηλασιμότητα με δυνατότητα τεχνολογίας.

πηγή: https://bit.ly/3LwpQHB

Tags: No tags

Comments are closed.