Supply Chain Traceability and Rising Trends in AI

Ιχνηλασιμότητα εφοδιαστικής αλυσίδας και ανοδικές τάσεις στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για την ποιότητα των τροφίμων ωθούν τους παραγωγούς να υιοθετήσουν τεχνολογία που καθιστά δυνατή την πλήρη ιχνηλασιμότητα της προέλευσης του προϊόντος. Τα νέα συστήματα που ενεργοποιούνται από την τεχνητή νοημοσύνη προσφέρουν τόσο προστασία έναντι της μόλυνσης όσο και ένα μέσο γρήγορης επίλυσης τυχόν προβλημάτων.
Επιπλέον, τα συστήματα ιχνηλασιμότητας μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση τροφίμων να ελέγξει τυχόν περαιτέρω ζημιές που μπορεί να προκύψουν από ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι τρομακτικό να γνωρίζεις ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια που προκαλείται από την επιχείρησή σου και ότι δεν έχεις τρόπο να γνωρίζεις ποιες παρτίδες επηρεάζονται.

Δεδομένης της συχνότητας των τροφιμογενών ασθενειών, οι επιχειρήσεις τροφίμων σήμερα θα μπορούσαν να κάνουν καλά να διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα ιχνηλασιμότητας. Μόνο στις ΗΠΑ, ένας στους έξι πολίτες αρρωσταίνει από τροφιμογενή νοσήματα κάθε χρόνο. Αυτό το στατιστικό και μόνο δείχνει ότι ο έλεγχος στην αλυσίδα εφοδιασμού και η σωστή τήρηση αρχείων είναι ουσιαστικής σημασίας για τη διατήρηση αυτών των αριθμών σε χαμηλά επίπεδα.

Η ιχνηλασιμότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας δημιουργεί ευκαιρίες για την ενίσχυση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και την προστασία των επιχειρήσεων από πιθανούς κινδύνους. Η εφαρμογή ενός συστήματος ιχνηλασιμότητας από την αρχή της παραγωγικής διαδικασίας επιτρέπει στις εταιρείες να εντοπίζουν πού μπορεί να έχουν εμφανιστεί προβλήματα και να εντοπίζουν λύσεις έγκαιρα.

Στις μέρες μας, η ανάγκη για ιχνηλασιμότητα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι πελάτες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για προϊόντα που κατασκευάζονται με μεγαλύτερη διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού. Εκτός από τους νέους κανονισμούς που απαιτούν εκτεταμένη διαφάνεια, όπως ο νόμος εκσυγχρονισμού της ασφάλειας των τροφίμων (FSMA), οι κυβερνήσεις αποκαλύπτουν όλο και περισσότερο περιστατικά μη συμμόρφωσης από τις αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων.

Οι καινοτομίες στην ιχνηλασιμότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας παρέχουν στους καταναλωτές απόδειξη ότι τα αγαθά που αγοράζουν συμμορφώνονται με αυστηρούς κανονισμούς και οδηγίες για την ασφαλή παραγωγή τροφίμων. Το σύγχρονο λογισμικό φέρνει επανάσταση στον τρόπο παρακολούθησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, ακόμη και μετά την παράδοση.

Τα οφέλη της ιχνηλασιμότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας με τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνούν σημαντικά τα παραδοσιακά συστήματα. Επιτρέπει την αποτελεσματική και βιώσιμη παραγωγή σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων με ελάχιστη προσπάθεια.

Πηγή: https://www.supplychainbrain.com

Tags: No tags

Comments are closed.